Relatietherapie

 

 

Relatietherapie

 

 

 

Je zit in een relatie waar je jezelf niet fijn voelt en zoekt naar wegen om de relatieproblemen aan te pakken. Je denkt te weten waar de problematiek zit en bent geneigd de oorzaak aan de ander toe te kennen. Als die het nou eens anders zou doen…. Je begrijpt dat jij er een onderdeel van bent. Je doet je best, toch lijkt het erger te worden. Je hebt behoefte aan hulp en dan denk je aan een relatietherapeut voor relatietherapie.

Er zijn een aantal veel voorkomende aanleidingen van waaruit mensen contact met mij opnemen als het om relatietherapie gaat. Toch staat een ding in de meeste gevallen centraal, mensen weten het niet meer. Communicatie zien mensen vaak als een probleem, waarde staat onder druk en spanning neemt toe.

Als het zover is, heb jij waarschijnlijk al met heftige gevoelens te maken zoals frustratie en onmacht. Je hoort jezelf wellicht roepen dat je het niet begrijpt en kun jij of de ander zomaar ‘uit de slof ‘schieten. Je baalt van dat gedrag, maar eigenlijk is er geen verandering. Je zit in jouw beleving in een situatie waar niet meer uit te komen is en het vreet energie bij je. De relatie komt in een neerwaartse spiraal.

In de praktijk zie ik dat als een relatie niet fijn loopt, er twee mensen zijn die het anders moeten doen. Vaak is er inmiddels al veel gebeurd en ben je je niet meer echt bewust wat die verandering eigenlijk met je doet. Die impact is  groot en je raakt daardoor voor je gevoel grip op jezelf en daarmee op de ander kwijt.

Het gevolg is een toenemende mate van onbegrip, meningsverschillen, spanning en ruzie. Je bent uitspraken aan het herhalen en weet niet meer wat je moet doen. Je wilt werken aan oplossingen, maar kan de energie niet meer vinden in jezelf om een verandering te realiseren. Jij niet, maar de ander evengoed niet! Tijd voor hulp

Neem contact op

+31 6 40 72 38 82