Waarom GreenPsy ?

 

Je ziet ze overal mensen aan het joggen of wandelen. In de stad, bij het water, of in het bos. Je zult snel denken dat dit alleen goed is voor een gezond lichaamsgewicht of conditie, maar dat is nog het minst wat bewegen met je doet.

Lichaamsbeweging helpt ons om gezond te blijven en voorkomt allerlei ziekten. Maar er bestaan ook tal van psychologische voordelen van lichaamsbeweging. Zo is het een uitstekende manier om de geest te zuiveren, slimmere beslissingen te nemen en ons beter te voelen.

We zijn eraan gewend te denken dat de geest en het lichaam twee losstaande entiteiten zijn die niet veel met elkaar te maken hebben. Maar dat is niet het geval. Lichaam en geest vormen elkaar en werken samen. Ze zijn helemaal niet van elkaar gescheiden. Sterker nog, de samenwerking tussen lichaam en geest is van fundamenteel belang voor onze gezondheid.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat lichaamsbeweging, ongeacht onze leeftijd of conditie, geweldige effecten heeft op ons leervermogen en onze emoties. Veel psychische problemen kunnen worden behandeld en opgelost door middel van sport en lichaamsbeweging. Ook hebben de onderzoeken vastgesteld dat een groene omgeving, met name een park of een bos, een enorme impact heeft op de gezondheid van je psyche. Er is bewezen dat een wandeling in een groene omgeving, vitamine G, het hormoon “cortisol” laat afnemen, waardoor depressieve gevoelens en gedachten afnemen. De “stresshormonen” nemen af en de gelukshormonen zoals; serotonine en dopamine worden aangemaakt.

Nu we dit allemaal weten en dit alles wetenschappelijk is bewezen. Waarom zouden we dan als hulpverleners niet nog meer kunnen betekenen voor onze cliënten?! Laten we naar buiten gaan tijdens onze sessies en onze positieve hormonen stimuleren!

Vanuit die gedachte is GreenPsy ontstaan. Een nieuwe manier van psychologische hulpverlening. Het is gebaseerd op drie fundamenten; groen, beweging en persoonsgebonden hulpverlening. Wij gaan niet in een saai kantoor zitten! Wij gaan met onze cliënten wandelen, en dit in ons prachtig Kralingse bos!

“Lichaamsbeweging is een medicijn voor het creëren van verandering in iemands fysieke, emotionele en mentale toestand.”

Carol Welch

Missie

 

 

GreenPsy werkt vanuit de missie: ”for a beautiful mind”, om jouw innerlijke krachten te versterken en alle emoties (gevoelens) te leren toe te laten en plaats te geven. Dit met ondersteuning van Groen (de natuur), lichamelijke beweging (wandeling) en een op jouw persoonlijk gericht behandelplan. We streven naar een bewuster leven en een betere gezondheid van de menselijke psyche.

Ieder mens heeft zijn eigen wijsheid. Ieder mens heeft de meeste kennis, innerlijke wetenschap over zichzelf, meer dan een andere deskundige kan hebben. Het kan echter soms heel moeilijk zijn om in contact te komen met die waarheid in jezelf.

Gebeurtenissen in je jeugd, moeilijke levensomstandigheden, traumatische ervaringen, haperende communicatie, de druk van het dagelijks leven, allemaal redenen waardoor we soms onze innerlijke stem niet meer horen en tijdelijk de innerlijke sturing over ons leven kwijt raken. In onze aanpak houden we voor ogen dat je zelf degene bent die weet wat goed voor je is, welke keuzes je maakt en wat je te doen staat. Met verschillende behandelmethoden proberen we dit innerlijke besef weer sterk te maken en je gereedschap te geven om goed in contact te zijn met jezelf en de mensen in je omgeving.

Vanuit de eenheid van lichaam en geest worden ons signalen gegeven, maar deze juist interpreteren kan lastig zijn. Door gebruik te maken van deze eenheid hebben we de mogelijkheid om de door het lichaam gegeven signalen in te zetten voor het verbeteren van ons psychisch welbevinden. Het vergroten van het welbevinden kan tevens maken dat we ons lichamelijk beter voelen.

Visie

 

 

Wij willen vanuit een laagdrempelige en kleinschalige benadering psychologische zorg bieden, waarin de persoon centraal staat, mensen gemakkelijk om hulp vragen, doordat we naast mensen staan en aandacht geven aan ieders eigen kracht.

We werken met een gezamenlijk opgesteld behandelplan (ook wel ‘shared decision making’ genoemd). Jij en ik zijn samen eigenaar van het behandelplan. Samen zorgen we ervoor dat we komen waar jij wilt zijn. Tussentijds evalueren we samen of we zijn waar we moeten zijn. Zo niet dan stellen we bij.

We werken daarbij altijd vanuit de volgende drie Kernwaarden:

Compassie; We hebben compassie voor jou. We willen dat jij meer zelfcompassie krijgt, je zelf meer aanvaardt.

Transparantie; We zijn transparant over onze werkwijze, we werken met een duidelijk, haalbaar en gezamenlijk behandelplan (shared decision making).

Gezamenlijkheid; Dit plan bevat een (mogelijkheids-)diagnose van de klachten waarvoor de cliënt komt en een stappenplan.

Neem contact op

+31 6 40 72 38 82