Stressregulatie

 

 

Stressregulatie

 

 

Stress is een chemische reactie, die je ervaart als je in contact komt met iets dat spanning of druk veroorzaakt. Als je zenuwachtig bent om te presteren bijvoorbeeld, kan dit leiden tot stress. Stress heeft als doel ons lichaam in een staat van paraatheid te brengen. Het wil ons voorbereiden op gevaren, door ons lichaam sneller en efficiënter te laten reageren.

Om die reden is het vaak zo dat lichte mate van stress bevorderend werkt. Als je de dag voor het examen lichte stress ervaart, is de kans wellicht groot dat je beter en langer kan leren, zodat je punten des te beter zijn. Stress heeft dus als doel je dat tikkeltje verder te pushen om zo betere resultaten te bekomen.

Als stress zich opstapelt, zal het gevolg van stress echter niet meer zo bevorderend werken. Stress in lichte mate helpt je namelijk vooruit, maar als stress zich opstapelt, kan het ervoor zorgen dat je blokkeert en dus ‘minder goed’ presteert. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je je niet goed meer kan concentreren door de stress, waardoor je meer fouten begint te maken.

Neem contact op

+31 6 40 72 38 82