Missie

GreenPsy werkt vanuit de missie: ”for a beautiful mind”, om jouw innerlijke krachten te versterken en alle emoties (gevoelens) te leren toe te laten en plaats te geven. Dit met ondersteuning van Groen (de natuur), lichamelijke beweging (wandeling) en een op jouw persoonlijk gericht behandelplan. We streven naar een bewuster leven en een betere gezondheid van de menselijke psyche.

Ieder mens heeft zijn eigen wijsheid. Ieder mens heeft de meeste kennis, innerlijke wetenschap over zichzelf, meer dan een andere deskundige kan hebben. Het kan echter soms heel moeilijk zijn om in contact te komen met die waarheid in jezelf.

Gebeurtenissen in je jeugd, moeilijke levensomstandigheden, traumatische ervaringen, haperende communicatie, de druk van het dagelijks leven, allemaal redenen waardoor we soms onze innerlijke stem niet meer horen en tijdelijk de innerlijke sturing over ons leven kwijt raken. In onze aanpak houden we voor ogen dat je zelf degene bent die weet wat goed voor je is, welke keuzes je maakt en wat je te doen staat. Met verschillende behandelmethoden proberen we dit innerlijke besef weer sterk te maken en je gereedschap te geven om goed in contact te zijn met jezelf en de mensen in je omgeving.

Vanuit de eenheid van lichaam en geest worden ons signalen gegeven, maar deze juist interpreteren kan lastig zijn. Door gebruik te maken van deze eenheid hebben we de mogelijkheid om de door het lichaam gegeven signalen in te zetten voor het verbeteren van ons psychisch welbevinden. Het vergroten van het welbevinden kan tevens maken dat we ons lichamelijk beter voelen.

 

Visie

Wij willen vanuit een laagdrempelige en kleinschalige benadering psychologische zorg bieden, waarin de persoon centraal staat, mensen gemakkelijk om hulp vragen, doordat we naast mensen staan en aandacht geven aan ieders eigen kracht.

We werken met een gezamenlijk opgesteld behandelplan (ook wel ‘shared decision making’ genoemd). Jij en ik zijn samen eigenaar van het behandelplan. Samen zorgen we ervoor dat we komen waar jij wilt zijn. Tussentijds evalueren we samen of we zijn waar we moeten zijn. Zo niet dan stellen we bij.

We werken daarbij altijd vanuit de volgende drie Kernwaarden:

Compassie; We hebben compassie voor jou. We willen dat jij meer zelfcompassie krijgt, je zelf meer aanvaardt.

Transparantie; We zijn transparant over onze werkwijze, we werken met een duidelijk, haalbaar en gezamenlijk behandelplan (shared decision making).

Gezamenlijkheid; Dit plan bevat een (mogelijkheids-)diagnose van de klachten waarvoor de cliënt komt en een stappenplan.

Neem contact op

+31 6 40 72 38 82